مقالات

ویدئو وال چیست، انواع آن کدامند؟

ویدئو وال چیست ؟

ویدئو وال چیست، انواع آن کدامند؟ امروزه کلیه مراکز اداری، تفریحی و اقتصادی (دولتی و خصوصی)؛برای ارائه خدمات بهتر و جلب رضایت مشتری در رقابتی روز افزون با یکدیگر می باشند. در این راستا اطلاع رسانی به مشتری از طریق روشهای نوین از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در کشورهای پیشرفته؛ مشتریان روزانه با تعداد زیادی از نمایشگرهای تصویری احاطه میشوند. و سیستم های اطلاع رسانی دیجیتال جایگزین سیستم های سنتی (پوسترها، بروشورها و اعلامیه های چاپ شده و …) شده اند.

با توجه به اینکه تلویزیونهای خانگی و معمولی توانایی کار در چنین محیط هایی را برای مدت طولانی ندارند. برند های شاخص تولید کننده سیستمهای تصویری مبادرت به طراحی و ساخت نمایشگرهای نسل جدید یا ویدئو وال نموده اند.

چند نمایشگر چیست ؟

ویدئو وال VIDEO WALL که با نام نمایشگر دیواری (Display Wall) نیز شناخته می شود. به مجموعه چند نمایشگر (تلویزیون یا مانیتور) گفته میشود. که با هدف ایجاد تصویر در ابعاد بزرگتر، در کنار هم قرار میگیرند. این سیستم نمایش عریض صنعتی و یکپارچه با کار کرد ۲۴ ساعت (برخی از مدل ها برای استفاده ۱۸ ساعت مناسب هستند). و هفت روز هفته در ۳۶۵ روز سال با قابلیت پخش تعداد زیادی از ورودیهای ویدئویی در فرمت های مختلف می باشد.

نرم افزار کاملا فارسی ویدئو وال امکان تعریف پنجره های متعدد .در سایز و موقعیت های دلخواه را برای نمایش همزمان ورودی های مختلف فراهم می نماید. واسط گرافیکی کاربری نرم افزار (کنترلر ویدئو وال) امکان دسترسی سریع و آسان ؛ورودی ها و مدیریت منعطف تصاویر را میسر می سازد.

انواع مختلف ویدئووال

1 – سیستم ویدئو وال های ال سی دی – LCD Video Wall

ویدئووال های LCD شامل چندین نمایشگر صنعتی می باشند. که با طراحیهای چشم نواز کنار یکدیگر قرار میگیرند. این نوع نمایشگرها بر خلاف پنل های مورد استفاده در نمایشگر های خانگی. دارای قاب یا بزل (Bezel) بسیار باریکی هستند.

یکی از مهمترین مواردی که هنگام خرید ویدئو وال باید به آن توجه کرد. فاصله قاب تا قاب (Bezel to Bezel) این نمایشگرها است. (ضخامت خطی که بعد از نصب بین نمایشگرها ایجاد میشود). فاصله مرسوم قاب تا قاب (Bezel to Bezel) در نمایشگرهای ویدئو وال ۴٫۹ میلیمتر، ۳٫۵ میلیمتر و ۱٫۸ میلیمتر می باشد.

ساختار صنعتی ویدئو وال

نمایشگرهای ویدئو وال با توجه به ساختار صنعتی پنل ها؛امکان استفاده و کارکرد طولانی مدت و بصورت ۲۴ ساعت روز و ۷ روز هفته (۷/۲۴) را دارا می باشند. (برخی از مدل ها برای استفاده ۱۸ ساعت مناسب هستند). این ویژگی استفاده این محصول را برای مراکز مهم نظارت تصویری (که بصورت شبانه روزی و بدون خاموشی تصاویر را رصد میکنند). و همچنین مراکزی که پخش تبلیغات در محیط های درونی دارند، جذاب میکند.

ویژگی ویدئووال

از دیگر ویژگیهای پنل ویدئووال، جلوگیری از جا ماندگی تصویر یا (Screen Burn-in) است. به این صورت که با جابجایی پیکسل تصاویر ثابت. اجازه جا ماندگی تصاویر را نمیدهد. مشخصهی دیگر این نوع ویدئو وال ها، شدت نور تصاویر است که بر اساس واحد cd/m2 (کندل بر متر مربع) یا همان واحد نیت (Nit) اعلام میشود. هر قدر این عدد بالاتر باشد. شدت نور تصویر ویدئووال بیشتر میباشد.

نیت ویدئو وال ها معمولا در بازهی ۴۵۰ تا ۲۰۰۰ است. که انتخاب عدد مناسب بر اساس محل قرارگیری ویدئووال در فضاهای داخلی (Indoor) یا فضاهای مسقف خارجی با تابش نور خورشید (Semi Outdoor) انجام میگیرد.

ویژگی نوین در ویدئو وال ها

این نوع ویدئو وال ها به دلیل طراحیهای نوین و استفاده از تکنولوژیهای جدیدتر؛ فضای بسیار کمتری را اشغال میکنند.و همچنین آلودگی حرارتی و صوتی بسیار پایینی دارند. این ویژگی باعث میشود تا کاربرانی که فضای محدودی را در اختیار دارند. استقبال بیشتری از این محصول داشته باشند.

2 – سیستم تابش نور از پشت DLP Rear projection

این نوع از سیستم پخش یکپارچه تصاویر از تکنولوژی لامپ تصویر یا پروژکشن بهره می برد. همانند تلویزیونهای خانگی قدیمی، به علت استفاده از لامپ تصویر، این نوع محصولات دارای ابعاد بسیار بزرگی هستند. و بیرون زدگی از بخش پشت نمایشگر بسیار زیاد است.

قابلیت سیستم تابش نور

این نوع نمایشگرها قابلیت استفاده بصورت ۲۴ ساعته را دارا میباشند. ولی به دلیل عمر نسبتا پایین لامپهای تصویر پروژکتور، هزینه نگهداری بالایی جهت تعویض لامپ های تصویر دارند. نقطه عطف این نمایشگرها قاب یا بزل بسیار نازک در حد صفر میلیمتر است. که بیشتر برای مکان هایی که خطوط بزل محدود کنند است .مورد استفاده قرار میگیرند. از معایبت دیگر این محصولات میتوان به آلودگی صوتی و حرارتی بسیار بالا اشاره نمود.

3 – صفحات دات پیچ ال ای دی – LED Wall

همانطور که از نام این محصول پیداست. تصاویر از کنار هم قرار گرفتن نطقه ها (لامپ های) LED در کنار یکدیگر بصورت پیوسته ایجاد میشوند. هر چقدر اندازه این نقاط LED و فاصله آنها از هم کم تر باشد. کیفیت تصویر افزایش پیدا می کند.

اندازه نقاط ال ای دی

اندازه نقاط را با دات (Dot) اعلام میکنند. و اعداد مرسوم در بازه ۱ الی ۱۵ می باشد. (هر چقدر این عدد پایین تر باشد قیمت محصول افزایش پیدا میکند) . هر چقدر فاصله بیننده از صفحات دات پیچ بیشتر باشد، امکان مشاهده تصاویر با کیفیت بالاتر افزایش مییابد.

بیشترین کاربرد این سیستم در اماکن بیرونی (Outdoor) میباشد. چون تغییرات دمایی و برف و باران آسیبی به این سیستم نمیرساند. مصرف بسیار زیاد برق و آلودگی حرارتی بسیار بالا از معایب این محصول میباشد. از مزیت های مهم این محصول نداشتن هیچ گونه بزل است.

اجزای پایه سیستم Video Wall

1 – صفحه نمایش ویدئو وال

نمایشگرهای ویدیو وال در کنار هم یک تصویر را در مقیاس بزرگ و رزولوشن بالا نمایش میدهند. صفحه نمایش ویدئو وال معمولا از ترکیب مانیتورها، پنلها یا پردههای نمایش که با چیدمان کاشیوار مرتب شدهاند ساخته میشود. چیده شدن چند مانیتور کنار هم به شکل کاشی یک صفحه نمایش بسیار بزرگ multi-HD را ایجاد میکند.

تکنولوژی ویدیو وال

ویدیو والها در طیف بزرگی از تکنولوژیهای نمایش شامل LCD ، LED ، Projection Cube ، Blended Projection و غیره آمده اند. هر نوع صفحه نمایش مزایا و محدودیتهای منحصر به فردی از لحاظ رزولوشن، روشنایی، قابلیت اطمینان، هزینه و سایر عوامل دارد.

بسته به نوع صفحه نمایش و سیستم انتخابی نصب شده. ویدئو والها میتوانند در شکلهای تخت، منحنی و حتی سه بعدی ساخته شوند. آنها میتوانند به اندازه کافی برای قابل حمل بودن کوچک باشند. یا آن قدر بزرگ باشند که گوشهای از اتاق را بگیرند.

2 – کنترلر ویدیو وال

کنترل کننده Video Wall منابع محتوایی شما را به نمایشگرها متصل میکند. این دستگاه به شما امکان کنترل محتوای به نمایش در آمده در تلویزیونها را میدهد. اینکه چه زمانی و کجا تصاویر به نمایش درآیند. با استفاده از استریم IP یا ورودی فیزیکی؛ کنترلر محتوای مورد نظر را از تمام منابع مورد نظر مثل دوربینهای ویدئویی؛ ورک استیشن کامپیوتری و پلیرها ضبط کرده و آنها را در یک رابط کاربری قابل دسترس به نمایش درمیآورد.

طریقه کار ویدئو وال

بر اساس فرمانهایی که از طریق نرم افزار کنترل کننده ایجاد میکنید. دستگاه کنترلر محتوا را به نمایشگرها ارسال میکند. و به شما اجازه میدهد که محتوای نمایش داده شده را بنا به سلیقه خود بلافاصله تنظیم و مرتب کنید. همچنین برخی کنترلرها امکان تنظیم و ذخیره تنظیمات مربوط به نمایش را به صورت آفلاین و قبل از نمایش محتوا دارند. کنترلر به تمام نمایشگرهای تکی در سیستم Video Wall این امکان را میدهد تا با هم به عنوان یک پرده نمایش تکی عمل کنند. بدین معنی که تصویر به صورت کلی و کشیده بین تمام نمایشگرهای کنار هم به نحوی تقسیم میشود؛ که همه با هم یک تصویر بزرگ را نمایش میدهند.

دستگاه کنترلر ویدئو وال

دستگاه کنترلر ویدئو وال دارای پورتهای مختلف ورودی و خروجی برای صدا و تصویر است. برای مثال دستگاه میتواند محتوای مورد نظر را مستقیم از یک فلش مموری USB بخواند. یا اینکه صدا و تصویر از دستگاههای مختلف از طریق کابل صدا و کابل VGA یا HDMI به کنترلر منتقل شده؛ و سپس بعد از تنظیم به وسیلهی کابل HDMI به نمایشگرها منتقل میشود.

3 – نرم افزار ویدئو وال

نرم افزار Video Wall یک رابط کاربری برای کنترل نمایشگر، کنترلر و محتوای دستگاه منبع است. اکثر نرم افزارهای ویدیو وال یک داشبورد کاری را ارائه میدهند.که شامل نمایش لحظهای تصویر در حال انتقال و لیست محتوای دستگاههای منبع موجود است.

نرم افزار ویدئو وال در سطح ابتدایی امکان انتخاب محتوای مورد نظر در دستگاههای منبع و نمایش آنها در نمایشگرها را میدهد. همچنین بیشتر نرم افزارها دارای ابزارهایی برای تنظیم ظاهر محتوا، شامل مقیاس و ابعاد، بزرگنمایی، برش تصویر و کنترل کنتراست. و روشنایی و … هستند. برخی از این نرم افزارها علاوه بر امکانات گفته شده دارای قابلیتهای پیشرفتهتری برای کنترل بهتر نمایش در سیستم ویدیو وال نیز هستند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *